Tradueix

Amb la tecnologia de Blogger.

Arxiu del blog

Entrades populars

dimarts, 2 de juliol del 2013

Tercera foto de sant Josepmaria a Lleida

Pesàvem que només hi havia dues fotografies del pas de sant Josepmaria a Lleida, aquesta i aquesta. Però no. N'hi ha una tercera. Es tracta d'una imatge similar a la primera que vam publicar, la del 1943 on apareixia d'esquenes pujant les escales de l'església de Sant Llorenç de Lleida. Però amb una diferència, que sant Josepmaria està de cares i es distingeix molt millor.

Sant Josepmaria, al davant de la porta
de l'església de Sant Llorenç de Lleida,
el 1943. Foto: Opus Dei
Tal i com vam explicar quan parlàvem de l'altra fotografia similar que es conserva, l'església de Sant Llorenç de Lleida, que és la que apareix a la fotografia, entre el 1940 i el 1956 va fer la funció de catedral perquè s'estava duent a terme la restauració de la Catedral Nova.

El motiu del pas de sant Josepmaria per Lleida el 1943 va ser assistir a l'acte en què el nou Bisbe d'Urgell, Dr. Ramon Iglesias Navarri, prenia possessió com a Copríncep d'Andorra. El 29 d'abril del 1943 dormí a Lleida.

També sabem que aquesta imatge és del 30 d'abril, cosa que fins ara tampoc coneixíem. El 30 d'abril és el dia que celebrà l'Eucaristia, possiblement a Sant Llorenç de Lleida, que és el mateix temple on es van prendre les fotografies. Després va anar cap a dinar a Balaguer, a casa d'uns familiars. A la tornada d'Andorra, el 3 de maig del 1943, també va dinar a Balaguer, i va arribar a dormir a Saragossa.

Tot i que clicant a sobre de la imatge la podeu veure més gran vosaltres mateixos, ens hem permès la llibertat d'ampliar nosaltres la figura de sant Josepmaria. Hem d'agrair també que les oficines de Roma de la Prelatura de l'Opus Dei ens hagin facilitat la imatge.


Imatge ampliada de sant Josepmaria, al davant
de l'església de Sant Llorenç, el 1943. Font: Opus Dei




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada