Tradueix

Amb la tecnologia de Blogger.

Arxiu del blog

Entrades populars

diumenge, 30 de juny del 2013

Les dues fotos de sant Josepmaria a Lleida

Fa uns dies vam publicar una foto de sant Josepmaria a Lleida. En aquella imatge es veu molt bé  l'església de Sant Llorenç de Lleida, però sense testimonis d'aquell moment seria mol difícil afirmar amb certesa que és ell. Avui publiquem la segona de les dues úniques imatges que sapiguem que existeixen del sant a Lleida, i en aquest cas és al revés, no hi ha dubte que es tracta de sant Josepmaria i Álvaro del Portillo, però és difícil reconèixer on es va prendre la foto.

Sant Josepmaria i Álvaro del Portillo, en
una imatge de l'abril del 1943 a Lleida.
Sabem que la imatge és de l'abril del 1943 a Lleida. S'hi distingeix sant Josepmaria amb sotana i un rosari a la mà, amb Álvaro del Portillo. Al seu darrera hi ha un cotxe, que suposem que és el que va utilizar per anar a Andorra, el 30 d'abril o 3 de maig del 1943.

D'aquesta manera, doncs, les dues fotografíes que es conserven del pas de sant Josepmaria per Lleida són del seu viatge per assistir a l'acte en què el nou Bisbe d'Urgell, Dr. Ramon Iglesias Navarri, prenia possessió com a Copríncep d'Andorra.

1 comentari:

  1. Buenos dias, por mi parte no tengo ninguna duda de que es San Josemaría. por dos motivos, el primero porque el que hizo la fotografía merece credibilidad, posiblemente fué D. Alvaro o quizá D. Ricardo Fernández Vallespín, además de su hermana Carmen, le acompñaban en ese viaje, según se puede leer en la Biografía documentada de Andrés Vazquez de Prada.
    Porque "es evidente". Su figura es inequívoca. Comprobaron, Joan y Marisa que fue tomada entre las 8 y nueve de la mañana, según la sombra de arrojada.

    ResponElimina