Tradueix

Amb la tecnologia de Blogger.

Arxiu del blog

Entrades populars

divendres, 21 de juny del 2013

La visita del jove estudiant als Otal-Martí

Sant Josepmaria, estudiant de Barbastre, s'havia d'examinar de batxillerat a l’Institut de Segon Ensenyament de Lleida, situat a l'edifici Convent del Roser, al número 15 del carrer Cavallers. El jove estudiant, amb 10 anys en aquell moment, era la primera vegada que estigui documentat que va estar a Lleida. A Lleida previsiblement sant Josepmaria va visitar la família Otal-Martí, grans amics dels seus pares. Qui eren exactament?
Francisco Otal Valonga, baró de Valdeolivos, provenia d'una família assentada a Fonz. El 1900, a punt de concloure la seva carrera de dret a la universitat de Saragossa, per defunció del seu pare, Ramon Otal Ric, va haver d'abandonar els estudis per fer-se càrrec a Fonz del govern de la casa i patrimoni. Allà, a l'arxiu familiar, va iniciar els seus treballs de recerca genealògica, que tanta fama haurien de donar-li.

El 1904 va contraure matrimoni a Barbastre amb Fuensanta Martí Lamich, i el 1909 va traslladar la seva residència a Lleida, on al llarg de vint anys realitzaria pacients investigacions en els arxius lleidatans i es consagraria com un notable estudiós de temes heràldics i sigil·logràfics.

Segons investigacions de Josep Masabeu, el domicili familiar a Lleida era al carrer de la Democràcia 2, molt a prop de l'Institut i del Col·legi de la Mercè, on es va hostatjar en aquests viatges.
La casa de la família Otal-Martí estava en aquest edifici. La imatge
és de Google Street View.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada