Tradueix

Amb la tecnologia de Blogger.

Arxiu del blog

Entrades populars

diumenge, 23 de juny del 2013

El restaurant preferit de sant Josepmaria a Lleida

Dels diversos viatges que va realitzar per terres lleidatanes, sant Josepmaria recordava els llocs que per alguna circumstància els havien agradat i hi repetien estada. Per exemple, recordava un lloc on s'havien parat a dinar per a tornar-hi en altres ocasions.

Aquest és el restaurant '3 carreteres', situat en una estació
de servei a la sortida de Lleida. Font: GoogleStreetView

Javier Cotelo, conductor habitual de sant Josepmaria a partir del 1962, recordava com en un viatge a Lleida “segurament vam dinar a la sortida de Lleida, que hi ha un modest restaurant, prop d’una gasolinera”. No en recordava el nom però creia que sant Josepmaria i D. Álvaro del Portillo el coneixien bé per haver-hi estat en viatges que havien fet abans que ell fos el seu conductor habitual.

La gasolinera existeix i es diu ‘3 carreteres’. El nom segurament es deu a la seva situació a la cruïlla entre les dues carreteres que porten a Balaguer i a la Seu d’Urgell respectivament. Ara es troba al costat del cementiri, a la sortida de Lleida en direcció a Barcelona, on es troben les carreteres Ll-11 amb la N-240.

Paraven en aquest restaurant quan anaven de viatge, generalment per a fer el trajecte entre Madrid i Barcelona. Una vegada que hi van estar fou el 20 de juny del 1946, de camí cap a Barcelona, on el 21 de juny visitaria la basílica de la Mercè i pujaria al vaixell J.J. Sister per anar a Itàlia. Aquestes hores que va viure a Barcelona estan explicades en primera persona per Alfons Balcells (1915-2002) en les seves memòries, publicades el 2005 per l'editorial La Formiga d'Or amb el títol “Memòria Ingènua”.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada